Suomen Esperantoliitto ry

Suomen Esperantoliitto ry – Esperanto-asocio de Finnlando
Etusivu Uutiset Tapahtumat Kauppa Liitto

Talvipäivät 4.–5.3.2017 Helsingissä

| Ilmoittautuminen ja yhteyshenkilöt | Legu Esperante |

Paikka: Hotel Arthur, Vuorikatu 19, Helsinki

Vuosi 2017 on sekä Suomen (100 vuotta) että Suomen Esperantoliiton (110 vuotta) juhlavuosi. Siksi talvipäivät ja vuosikokous pidetään juhlavuonna hotelli Arthurissa, perinteisessä kokouspaikassamme Helsingin Kaisaniemessä. Kokoushuoneena on auditorio, joka sijaitsee NNKY:n entisissä tiloissa. Ohjelmassa on myös yhteinen lounas ja kahvi hotellin tiloissa.

Lauantaipäivän ohjelmassa on klo 13 tri Heidi Grönstrandin alustama korokekeskustelu aiheesta Kaksi- ja monikielisyys kirjallisuudessa ja yhteiskuntaelämässä. Grönstrand on väitellyt Turussa ja perustanut siellä tutkimusryhmän nykykirjallisuuden monikielisyydestä; nykyisin hän on Tukholman yliopiston suomen lehtori. Tilaisuus on (pääasiassa) suomenkielinen ja kaikille avoin. – Lauantain ohjelma jatkuu liiton vuosikokouksella, elokuvaillalla ja yhteisellä illallisella.

Liiton vuosikokous pidetään lauantaina hotellin auditoriossa. Tule päättämään yhdistyksen asioista niin nyt kuin tulevaisuudessa, osallistumisesi on tärkeää. Vuosikokouksen jälkeen on vastaanotto Nino Runeberg -seuran jäsenille: liity mukaan tukemaan tällä tavoin liiton toimintaa. Illanvietossa tutustumme muistoihin yhdistyksen arkistoista: mukana on mm. Vilho Setälän valokuvia ja filmi hänen matkastaan Bolognan kongressiin. Illallista haluavat voivat jatkaa yhdessäoloa hotellin ravintolassa.

Sunnuntaina vierailemme museon oppaan johdolla Mannerheimin kotimuseossa Helsingin Kaivopuistossa. Museo toimii puisessa huvilarakennuksessa, joka oli Suomen marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimin kotina vuosina 1924–1951. Museo avattiin marraskuussa 1951, vajaa vuosi marsalkan kuoleman jälkeen. Suurin osa talosta on edelleen samassa asussa kuin Mannerheimin aikana. Hän oli ajatellut kotiaan myös julkisena paikkana ja siksi siellä on näyttävästi esillä sekä sotilas- että metsästysmuistoja samoin kuin suvun muotokuvia. Marsalkan makuuhuoneessa on nähtävänä hänen vaatimaton sotilassänkynsä. Museossa käy vuosittain 8 000 – 9 000 vierailijaa.

Ilmoittaudu päiville mahdollisimman pian, edullisemmin 20.2. mennessä.

Ohjelma

/!\ muutokset mahdollisia!

Lauantai 4.3.2017

10.00–12.00

Suomen Esperantoliiton jäsenjärjestöjen kokouksia. ELFI:n vuosikokous klo 10.00. 

11.30–12.50

lmoittautuminen hotellin kokoustilojen aulassa.

12.00–13.00

Lounas hotellin ravintolassa.

13.00–15.00

Päivien avaus. Yleisöluento ja korokekeskustelu (suomeksi, muita kieliä sallitaan ja suositaan) aiheesta Kirjallisuuden ja yhteiskuntaelämän kaksi- ja monikielisyys, alustus aiheeseen tri Heidi Grönstrand. Hotellin kokoushuone: Auditorio.

15.00–15.30

Kahvi/tee.

15.30–17.30

Suomen Esperantoliiton vuosikokous (aluksi valtakirjojen tarkastus).

17.30–19.00

Filmejä ja valokuvia Vilho Setälän elämästä ja erilaisista tapahtumista. Vapaata yhdessäoloa. Esperantotavaroiden basaari.

19.00–19.30

Nino Runeberg -seuran vastaanotto (jäsenille).

19.30–21.00

Illallinen hotellin ravintolassa etukäteistilausten mukaan (omakustanteisesti).

Sunnuntai 5.3.2017

11.00–12.00

Opastettu vierailu Mannerheimin kotimuseoon Kaivopuistossa. Kokoontuminen museolla noin kymmenen minuuttia aikaisemmin. Osoite: Kalliolinnantie 14.

12.30– 

Päätöslounas sopivassa ravintolassa omakustanteisesti.

Ilmoittautuminen ja yhteyshenkilöt

Ilmoittaudu lähettämällä oheinen lomake Suomen Esperantoliittoon tai samat tiedot sähköpostilla osoitteeseen eafmendoj @ esperanto.fi sekä maksamalla vastaavat maksut liiton tilille. Muista käyttää viitenumeroa, jonka kanssa ei pidä kirjoittaa muita viite- tai viestitietoja. Huomaa, että pelkkä maksun lähettäminen ei riitä, sillä tarvitaan myös tiedot siitä, miten olet osallistumassa ohjelmaan. Paikat illalliselle lauantaina varaamme ennakkoilmoittautumisen mukaan, lähempänä päiviä ilmoitamme vielä menuvaihtoehdot.

On myös tarpeen tietää sunnuntaina museokäynnille osallistuvat, sisäänpääsymaksu kuuluu ohjelmaan (jos sinulla on museokortti, hyödynnä sitä). Majoituksen ja muut ruokailut jokainen hoitaa ja maksaa erikseen. Jos yövyt hotelli Arthurissa, mainitse että tulet talvipäiville. Yhteyshenkilöiltä saat tarvittaessa opastusta ja lisätietoja.

Talvipäiviin liittyviä asioita voi tiedustella liiton toimihenkilöiltä seuraavasti: liiton vuosikokous ja muut kokousjärjestelyt: Tuomo Grundström ja Tiina Oittinen, ohjelmatiedot: Päivi Saarinen ja Tiina Oittinen, raha-asiat: Tiina Kosunen. Helsinkiin tuloon, majoittumiseen (hotellit ja muut) sekä ruokailuihin liittyvät asiat: Päivi Saarinen. Kaikki ovat liiton toimihenkilöitä, yhteystiedot löytyvät Hallitus-sivulta.

Ohjelmatiedot ovat myös Esperantolehdessä 1/2017. Mahdollisista muutoksista ilmoitamme verkkosivuilla ja Facebookissa sekä paikan päällä.

TERVETULOA!

 

Kopirajto 2011– Esperanto-Asocio de Finnlando