Esperantoliiton syyspäivät Varkaudessa ja Valamossa 9.–11.9.2022

Suomen Esperantoliiton syyspäivät ovat 9.–11.9.2022 Varkaudessa. Päivät järjestetään ensimmäistä kertaa Varkaudessa yhdessä Iisalmen Esperantoklubin kanssa. Sen puheenjohtaja Onni Kauppinen palkkasi rengikseen ranskalaisen esperantistin 1980-luvulla. Tämä esperantisti, Patrick Laffitte, löysi sitten rakkautensa Suomesta. Erinäisten vaiheiden jälkeen pariskunta asettui Varkauteen, jossa Patrick työskenteli ensin hotellissa ja avasi sitten kaupunkiin useita vuosia toimineen leipomo-kahvilan. Patrick toivottaa syyspäivän viettäjät tervetulleiksi Varkauteen ja on iloinen voidessaan taas jutella ystävien kanssa myös esperantoksi.

Ohjelmassa on lauantaina vierailu Mekaanisen Musiikin Museoon ja illanvietto paikallisessa ravintolassa. Varkauteen tullaan omalla linja-autolla, joka lähtee Turusta ja poimii matkalaisia mukaan Hämeenlinnasta ja Tampereelta. Kuopion ja Iisalmen suunnalta tullaan omin kyydein.

Sunnuntaina käydään Valamon luostarissa ja tutustutaan sen alueeseen esperantonkielisen oppaan kanssa. Valamon kansanopistossa oli 2000-luvun alussa usean vuotena esperantokursseja ja siitä lähtien siellä on voinut saada opastuksen sopimuksen mukaan myös esperantoksi.

Lisätietoja: www.esperanto.fi linkki kohdassa ajankohtaista

Yhteyshenkilöt:
Tiina Oittinen, liiton sihteeri, Turku eaf[ät]esperanto.fi puhelin 050 549 4709
Onni Kauppinen, Iisalmen Esperantoklubin puheenjohtaja, puhelin 0500 813 530
Patrick Laffitte, Varkaus, puhelin 040 501 2810
Juha Metsäkallas, liiton puheenjohtaja, eafprezidanto[ät]esperanto.fi, puhelin 045 134 8360