Turku

Turun Esperanto-yhdistys – Esperanto-societo en Turku ry

| hallitus | en Esperanto |
Turun Esperanto-yhdistys (EST) toimii esperantonharrastajien yhdyssiteenä Lounais-Suomen alueella. Jäsenillemme ja kaikille esperanton kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille on tarjolla erilaisia tilaisuuksia kuten kaupungin nähtävyyksiin tutustumista esperantoa osaavien kaupungin matkailuoppaiden kanssa. Viikoittain nähdään kurssi-illoissa ja kahvilatapaamisissa, jolloin vieraina usein myös ulkomaalaisia esperantisteja.

Kielikurssimme syys- ja kevätlukukausilla ovat Auralan kansalaisopistossa. Alkeiskurssi alkaa aina lukukauden alussa, tarvittaessa muulloinkin. Jatkokurssilla keskitytään kielitaidon ylläpitämiseen ja syventämiseen. Keväällä 2021 kurssimme ovat etäkursseja kunnes opisto taas avautuu.

Katso tiedote “EST:n kevään 2021 kurssit” Finna babilejo -sivustolla.

Tapahtumia

Tapaamme lähes joka keskiviikko Turun pääkirjaston Sirius-kahvilassa klo 16.30–17.30. Varmista yhteyshenkilöiltä, että olemme paikalla.

Turun matkaesite esperantoksi on luettavissa Visit Turun sivuilla.

Historiaa

Ensimmäinen Turussa toiminut esperantoyhdistys, nimeltä Verda Stelo (vihreä tähti) perustettiin vuonna 1906. Nykyinen Turun Esperanto-yhdistys – Esperanto-societo en Turku ry on toiminut vuodesta 1961. Turun esperantotoiminnasta on kirjoitettu historiikki.

Tervetuloa mukaan! Bonvenon!
yhteyshenkilöt:
Tiina Oittinen, puheenjohtaja, tiina.oittinen[ät]pp.inet.fi
Leena Tiusanen, sihteeri, leena.tiusanen[ät]elisanet.fi
Juha Metsäkallas, tiedottaja, Juha.Metsakallas[ät]iki.fi