Esperanton maailmankongressi Lahteen 2019

Yhteiskieli esperanto elää ja voi hyvin. UEA:n, Esperanton maailmanliiton vuotuinen kongressi on myös merkittävä kulttuuri- ja matkailutapahtuma, joista järjestyksessä 104. on Lahdessa 20.–27.7.2019. Se on neljäs kerta Suomessa; aiemmat olivat Helsingissä 1922 ja 1969 sekä Tampereella 1995.

Universala Kongreso de Esperanto kootaan järjestö-, tiede-, kulttuuri- ja matkailuviikkona aina jonkin maailmanlaajuisen teeman ympärille. Ensi vuoden 2019 teema määritellään esperantistitapaan yhteis- ja paikalliskielisesti Vivanta naturo, floranta kulturo / Elävä luonto, kukoistava kulttuuri / Levande natur, blomstrande kultur, jota kuvaa myös kongressin logo. Sopii erinomaisesti Suomeen ja Lahteen.

Lisätietoja kongressista saa Suomen Esperantoliiton verkkosivulta www.esperanto.fi tai suorasta linkistä www.esperanto.fi/uk2019, samoin Facebookista, Twitteristä ja Instagramista.

Suomen Esperantoliitto valmistautuu erityisseminaareilla. Sellainen on Lahdessa 14.–16. syyskuuta. Paikka on lomakoti Lepolassa, jossa tapahtuu myös kongressiin kuuluva lastenviikko, jonka osanottajina on mm. esperantoa kotikielenään puhuvien perheitten lapsia.

Seminaarin osanottajat, joukossa mm. Esperanton maailmanliiton (UEA) kongressisihteeri Clay Magalhães, perehtyvät mm. päätapahtumapaikkaan, Isku-Areenaan ja tapaavat Lahden kaupungin edustajia.

Kieltä voi opiskella mm. verkkosivulta lernu.net tai Duolingo-oppimissovelluksella. Sovellus Amikumu auttaa löytämään omalta lähialueelta esperanton käyttäjiä.

Tuomo Grundström
Suomen Esperantoliitto ry:n puheenjohtaja

Lisätietoja:
Tuomo Grundström, liiton puheenjohtaja, puh. 0440 199 766
eafprezidanto[ät]esperanto.fi
Tiina Oittinen, liiton sihteeri, puh. 050 549 4709
eafsekretario[ät]esperanto.fi
Jukka Pietiläinen, järjestelytoimikunnan jäsen
jukka.p.pietilainen[ät]gmail.com
puh. 040 574 8508