Turku

Turun Esperanto-yhdistys – Esperanto-societo en Turku ry

| hallitus | en Esperanto |
Turun Esperanto-yhdistys (EST) toimii esperantonharrastajien yhdyssiteenä Lounais-Suomen alueella. Jäsenillemme ja kaikille esperanton kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille on tarjolla erilaisia tilaisuuksia kuten kaupungin nähtävyyksiin tutustumista esperantoa osaavien kaupungin matkailuoppaiden kanssa. Viikoittain nähdään kurssi-illoissa ja kahvilatapaamisissa, jolloin vieraina usein myös ulkomaalaisia esperantisteja.

Kielikurssimme syys- ja kevätlukukausilla ovat Auralan kansalaisopistossa. Alkeiskurssi alkaa aina lukukauden alussa, tarvittaessa muulloinkin. Jatkokurssilla keskitytään kielitaidon ylläpitämiseen ja syventämiseen.

Kevätlukukauden kurssit jatkuvat tiistaihin 3.4.2018 asti, jolloin on myös avoin tapaaminen kurssilaisten kanssa. Tervetuloa Auralaan klo 15.30–18.30 tapaamaan meitä, kysy luokkaa Auralan neuvonnasta.

Syyslukukausi alkaa taas syyskuun alussa. Kurssitiedot: www.aurala.fi

Tapahtumia

Keväällä on suunnitelmissa vierailu Sibelius-museossa ja syksyllä tutustumme jälleen Turun taidemuseon näyttelyihin. Yhdistyksen esperantonkieliset oppaat vetävät kierrokset esperantoksi ja suomeksi. Lisätietoja yhteyshenkilöiltä (osoitteet alla).

Tapaamme lähes joka keskiviikko Turun pääkirjaston Sirius-kahvilassa klo 16.30–17.30. Varmista yhteyshenkilöiltä, että olemme paikalla.

Turun matkaesite esperantoksi on luettavissa Visit Turun sivuilla sähköiset esitteet

Historiaa

Ensimmäinen Turussa toiminut esperantoyhdistys, nimeltä Verda Stelo (vihreä tähti) perustettiin vuonna 1906. Nykyinen Turun Esperanto-yhdistys – Esperanto-societo en Turku ry on toiminut vuodesta 1961. Turun esperantotoiminnasta on kirjoitettu historiikki.

Tervetuloa mukaan! Bonvenon!
yhteyshenkilöt:
Tiina Oittinen, puheenjohtaja, tiina.oittinen[ät]pp.inet.fi
Leena Tiusanen, sihteeri, leena.tiusanen[ät]elisanet.fi